El Fòrum Gastronòmic 2023 ha arrencat aquest dilluns a la Fira de Barcelona i betevé us mostra en directe els tres dies que dura el que allà s’hi fa; novetats culinàries, experimentació, debat a l’entorn del futur i molts més continguts. betevé fa una nova edició del ‘btv directe que es pot veure entre les 12.30 i les 13.30 h cada dia de la cita; una bona oportunitat per conèixer les últimes tendències, ja que el saló és professional, és a dir, no està obert al públic en general.

El respecte per les persones i la biodiversitat

L’eix de l’edició d’enguany és el respecte per la biodiversitat i la cuina com a eina social i transformadora. Per això, algunes de les ponències se centren en la conciliació del sector de la restauració amb iniciatives que prioritzen el decreixement dels negocis —amb l’objectiu de focalitzar la qualitat i no la quantitat— o alternatives a ser un cuiner amb restaurant propi.

També hi ha espai per parlar de la cuina respectuosa amb el medi ambient, amb ponències sobre les plagues i com poder-ne fer una gestació des de la gastronomia, o sobre com recuperar la recol·lecció d’herbes de la serra de Collserola.

66 estrelles Michelin juntes

Al Fòrum Gastronòmic hi participen més de 200 xefs i experts que entre tots sumen 55 estrelles Michelin i 11 estrelles Michelin Verdes, i que oferiran ponències, diàlegs i demostracions als professionals del sector que hi assisteixin.

S’hi celebraran també vuit concursos, com el del plat favorit dels catalans, el millor cuiner 2023, el millor panettone artesà d’Espanya o el millor maître d’hotel.

Croquetes de panettone i una cervesa blava

Al Fòrum no podien faltar les novetats i curiositats. Entre les 350 empreses que hi exposen els seus productes hi trobem una croqueta de panettone, la Wagyussada, que és una sobrassada de Wagyu, o uns bastonets —”sticks”— de peu de porc.

Sorbet de piparra, una cervesa blava o una hamburguesa de carxofa són altres de les moltes innovacions que hi haurà al saló i que a betevé us mostrarem en directe.