El Fòrum Gastronòmic 2023 porta a Barcelona els productes més nous que hi ha al mercat, alguns dels quals encara no es troben al mercat. Una de les noves propostes que s’hi poden trobar són les croquetes de panettone, amb un aspecte de croqueta salada, però amb un gust idèntic al dolç italià. L’empresa ClubCoc n’ha inventat de diferents gustos i aquesta croqueta ja és la número 57 de les seves creacions. La mateixa firma també ha experimentat amb els xurros, i n’han elaborat uns amb gust de moniato.

Wagyussada, sobrassada feta amb bou

Una altra sorpresa que es pot trobar en aquest saló per a professionals és la wagyussada, una nova sobrassada feta amb carn de wagyu o de Kobe. Es tracta d’un producte que barreja la tradició mallorquina de la sobrassada amb la carn preuada del Japó. Segons els creadors del producte, és més saludable que una sobrassada tradicional perquè el bou té menys greix que el porc. Des que van tenir la idea fins que la van materialitzar han passat només dos mesos.

Durant la primera jornada, els assistents han vist una de les últimes tendències en el sector. Es tracta de la tecnologia 3 D aplicada a la pastisseria amb la creació d’una pinya. Una altra de les novetats que s’han pogut tastar és l’hamburguesa de carxofa 100 % vegetal.

La cuina del foc, una tècnica que es recupera amb èxit, hi té també un apartat destacat en aquest esdeveniment. Irene Nan, cap de cuina actual del restaurant Piantao Chamberí de Madrid, ha fet una demostració de cuina a la brasa.