El Fòrum Gastronòmic ha entregat els Premis InnoFòrum i hem pogut conèixer algunes de les propostes guanyadores. El guardó al producte més sostenible se l’ha endut l’oli Torclum, fet per una empresa formada per dos treballadors. Segons expliquen a betevé, han trigat nou anys a desenvolupar un molí únic al món que els facilita la feina i funciona amb plaques solars. A més, tenen una màquina que extreu el pinyol de les olives arbequines per donar-los una segona vida i amb els pinyols fan biomassa.

Xurro vegetal amb guardó

Una altra proposta que ja llueix el premi a l’estand és el xurro de moniato. El producte ha guanyat el premi al millor gust original i dolç. Coc & Delicatessen ha dissenyat aquest producte, que és cent per cent vegetal. “La gràcia del xurro és que no té res d’especial… només moniato”, afirma Imma Pardos.

El guardó a la beguda amb el gust més original se l’ha endut una cervesa torrada feta amb castanyes ecològiques del celler Brasserie Cap d’Ona, de la Catalunya Nord.

Triant el millor panettone

Aquest dimarts, també hem pogut veure una sala plena de panettones amb el jurat, que ha tastat diverses propostes, fins a 18, per triar el millor dolç. Hi ha dues categories en el concurs: tradicional i de xocolata. Els mestres pastissers —que deliberen quina és la millor opció— han destacat la dificultat que té l’elaboració d’un panettone.

Estics de peus de porc

Al Fòrum Gastronòmic s’han pogut tastar altres productes innovadors, com uns estics de peus de porc cruixents i melosos. La proposta és menjar-se’ls com un aperitiu.