La segona edició del festival gastronòmic Passeig de Gourmets se celebrarà del 14 al 24 de març a 18 restaurants del passeig de Gràcia, la majoria ubicats en hotels. La principal atracció són els preus populars que oferiran: platets a set euros, acompanyats d’una cervesa, una copa de vi, de cava o un refresc i menús a un preu mitjà de 50 euros. Entre els restaurants que hi participen hi ha La Vinateca Torres, que com a platet elaborarà un carpaccio de pop o el Somni Restaurant, liderat pel xef Miguel Muñoz. Aquesta vegada ha optat per un platet de mar i muntanya: pollastre de pagès, gamba vermella i carxofes del Prat.
Una de les novetats d’aquest any seran els sopars A 4 mans, elaborats per xefs amb estrelles Michelin. Carme Ruscalleda i Raül Balam encetaran aquest format el 14 de març al restaurant Moments, de l’hotel Mandarin Oriental. Els seguiran els cuiners Nandu Jubany i Carles Gaig el 19 de març al restaurant Solc del Majestic Hotel & Spa Barcelona.
Martín Berasetegui, portaveu de la segona edició de Passeig de Gourmets, oferirà un sopar A 4 mans el 20 de març al restaurant Oria acompanyat del cuiner Xabi Goikoetxea. La mateixa nit la parella de xefs Pablo Tomás i Joel Castanyé presentaran la seva proposta culinària al restaurant Sintonia. Finalment, Aurelio Morales i Mr. Kao fusionaran la cuina mediterrània i la cantonesa a la Terraza del Claris, al Claris Hotel & Spa Barcelona.
El preu de cada sopar A 4 mans anirà dels 100 als 300 euros. Per qui no vulgui rascar-se tant la butxaca, el festival Passeig de Gourmets oferirà altres activitats més econòmiques o, fins i tot, gratuïtes. La Ruta de Platets permetrà degustar diferents creacions gastronòmiques a 13 restaurants per set euros amb beguda inclosa. Es podran tastar diferents varietats com uns pèsols amb sípia, un mar i muntanya de pollastre de corral amb gambot o un verat en escabetx de maduixots, crema de pebrots vermells escalivats, formatge de cabra i pols d’olives negres.
Activitats gratuïtes al Passeig de Gourmets
Al festival gastronòmic també es podrà gaudir d’activitats gratuïtes prèvia inscripció al portal web de Passeig de Gourmets. Una d’aquestes experiències serà el concurs que tindrà lloc el 18 de març al restaurant Solc, on cada equip de dos persones tindrà una capsa amb diversos ingredients per fer una recepta. Un jurat seleccionarà el guanyador, que s’emportarà un sopar per a dues persones al mateix restaurant.
Una altra activitat gratuïta serà 1.001 maneres de fregir un ou, el 21 de març al Mood Rooftop Bar, a l’hotel The One Barcelona.