La Quinzena metropolitana de dansa torna aquest 2019 amb més espectacles i més municipis implicats que en la seva primera edició. Del 13 al 31 de març fins a nou municipis de l’àrea metropolitana acolliran gairebé 200 activitats relacionades amb la dansa (consulta aquí el programa en pdf). Una xifra que dobla la de l’any anterior. El Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans se sumen a les poblacions participants, que passen de sis a nou. A la primera edició hi varen participar Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramanet.

El pressupost del festival creix fins als 1,4 milions d’euros, gràcies a la incorporació de la Diputació de Barcelona a través de l’Institut del Teatre i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que hi fan aportacions econòmiques, juntament amb els ajuntaments dels municipis implicats. Un 10 % d’aquest pressupost es destinarà a coproduir un total de vuit espectacles que es representaran durant l’esdeveniment.

En total hi haurà 73 espectacles de dansa representats en multitud d’escenaris (21 sales i 92 espais singulars). Segons Cesc Casadesús, que representa l’Institut de Cultura de Barcelona en aquesta col·laboració entre municipis, aquest creixement en tots els aspectes converteix la Quinzena ja en un festival amb tots els ets i uts. Confia que en aquesta edició hi hagi una major mobilitat del públic entre les poblacions participants.

La inauguració, el dia 13 a l’avinguda de la Catedral

L’espectacle ‘Block’, de la companyia britànica NoFit, obrirà la Quinzena el dia 13 de març a les set de la tarda a l’avinguda de la Catedral. Es tracta d’una fusió de dansa i circ que juga amb el moviment i l’acrobàcia per parlar de la vida a la ciutat. L’espectacle recorrerà la resta de municipis durant els dies de festival.

30 espectacles en sales

Al llarg de la Quinzena hi haurà 30 espectacles en sales dels municipis de l’àrea metropolitana participants. Entre aquesta extensa programació, Cesc Casadesús ha volgut destacar especialment els espectacles ‘Via Kanana’ i ‘Pixel’. El primer és una proposta que mescla percussió, dansa sud-africana i un cor de veus i es podrà veure al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat. El segon, ‘Pixel’, ha estat un èxit mundial i incorpora projeccions digitals, projeccions i 11 ballarins dalt l’escenari.

Espectacles de carrer i en espais singulars

La programació del festival es completa amb un reguitzell d’espectacles de carrer i en indrets singulars. ‘Hop al metro’, per exemple, és una fusió de danses urbanes, africanes, circ i dansa contemporània que es durà a terme a diverses línies de metro. ‘Hippos’, de Zum-Zum Teatre és un espectacle familiar amb tres hipopòtams de protagonistes que recorrerà places i carrers dels municipis participants.

Cloenda participativa

Els municipis participants clouran la Quinzena metropolitana de la dansa el dissabte 30 de març amb una proposta participativa, ‘Tothom balla’. Qui ho vulgui podrà ballar la coreografia creada per Mar Gómez en una jornada en què cada ciutat ha preparat un seguit d’activitats gratuïtes relacionades amb la dansa.