Millor panettone estat 2023 Vallflorida

En el Fòrum Gastronòmic Barcelona s’han celebrat diversos premis i un dels més esperats ha estat el del millor panettone de l’estat. Vallflorida Xocolaters, de Sant Esteve de Palautordera, ha guanyat el premi per partida doble, cosa que no havia passat mai: millor panettone tradicional i millor panettone de xocolata. Lluís Costa, de Vallflorida Xocolaters, explica que un bon panettone “ha de tenir un alveolat que es vegi bé, esponjós, i una glaça que no estigui humida”. “Porta molta feina. Són tres dies d’elaboració”, afirma.

Cafè d’especialitat i pellofa de cafè

Un dels altres atractius de la fira és el cafè d’especialitat, que actualment està molt de moda. Se li dona aquest nom perquè es té tota la informació del cafè: procés d’elaboració, país de procedència i torrada. Enric Garcia, de Quality Blends, afirma que el cafè que serveixen no necessita sucre perquè el procés en origen i la torrada ja endolceix el gust. A banda, Garcia ha presentat un producte que encara no té permís per comercialitzar-se: pellofa de cafè que se serveix en una infusió. “És digestiva i no porta gairebé cafeïna”.

Més de 400 gustos de gelats

De gelats també se’n poden trobar molts i de moltes varietats, segurament, inimaginables. A la Central Heladera se n’han inventat més de 400 gustos, alguns d’atípics: gelat de pernil ibèric, de pop, de bolets i de cervesa. La companyia explica que hi ha gustos que serveixen per acompanyar plats, com el gelat de mostassa, que combina amb un bistec tàrtar.