Foto: Guillem Roset (ACN)

El Fòrum Gastronòmic 2023 ha tancat aquest dimecres la quarta edició amb un rècord de participació: 18.500 professionals, entre restauradors, compradors i distribuïdors del sector. A banda, també hi ha hagut un increment del 20 % del nombre d’empreses expositores respecte a la darrera edició.

En la fira hi han participat més de 350 empreses, incloent-hi al voltant de 200 petits productors enogastronòmics de diferents territoris de l’estat espanyol, procedents principalment de Catalunya, Galícia, Menorca, Burgos i Granada. 

Josep Alcaraz, codirector del Fòrum Gastronòmic, destaca que “aquesta edició s’ha confirmat com la més gran de la història, fins i tot hem superat les previsions. Hem incrementat les xifres tant d’expositors com de visitants i també d’assistència a les activitats, amb un alt grau de satisfacció per part de tots els participants. A més, les empreses han notat una millora substancial de la qualitat dels visitants, amb un major volum de compra”.

Durant tres dies, els professionals han pogut descobrir els nous productes que han llançat bona part dels expositors del saló, amb una trentena d’innovacions tan sorprenents com xurros de moniato, croquetes de panettone, cervesa artesana de castanyes i hamburguesa de carxofa cent per cent vegetal.

Més de 120 activitats programades amb un centenar d’experts

El xef Albert Adrià, del restaurant Enigma, ha tancat aquest dimecres a la tarda el Fòrum Gastronòmic, en què més d’un centenar de xefs i pastissers que sumen 55 estrelles Michelin i 11 estrelles Michelin verdes —com Joan Roca, Jesús Sánchez, Oriol Castro, Lucía Freitas i Poul Andrias— han mostrat les seves propostes per fomentar la biodiversitat a la cuina, impulsar negocis compromesos amb la sostenibilitat i la transformació social i explorar nous models de negoci més competitius. A ells s’hi han sumat 100 experts més del sector de la restauració, que han participat en més de 120 sessions programades.