Restaurant disfrutar

La gala per donar a conèixer la Guia Michelin 2021 no s’escaparà de les restriccions per la pandèmia de la covid-19. A diferència d’anys anteriors, en què la cerimònia i el sopar posterior acostumaven a congregar sota un mateix sostre la flor i nata de la restauració de tot l’estat, aquest cop la cita haurà de ser virtual.

La cerimònia, que es podrà seguir en streaming, se celebrarà el 14 de desembre a Madrid, concretament a la Real Casa de Correos, a la plaça de la Puerta del Sol, de la capital espanyola.

Restaurants amb estrella a Barcelona

Durant la gala sabrem si Barcelona manté els dos restaurants amb tres estrelles: ÀBaC i Lasarte i si se n’afegeix algun més. En la darrera edició la ciutat va guanyar un restaurant més amb dos estrelles, l’Angle de Jordi Cruz, i va mantenir els quatre de l’any passat: Cocina Hermanos Torres, Disfrutar, Moments i Enoteca.

A tot plegat, cal sumar els 15 restaurants barcelonins que llueixen una estrella Michelin, concentrats a la zona de Sant Antoni i Sant Gervasi – Galvany. Entre els locals que van perdre el reconeixement hi ha La Barra, a la Barceloneta, i el Gaig, al carrer de Còrsega, 200. Per contra, en van guanyar una els fogons de l’Aürt, amb el xef Artur Martínez, a l’Hotel Hilton Diagonal Mar, i el Cinc Sentits, del carrer d’Entença, que va recuperar l’estrella que va perdre el 2019.