Fa només dos dies que la Pastisseria Triomf, al barri del Poblenou, va rebre el premi al millor xuixo del món del 2024 i això ha suposat un reclam per a molts barcelonins. Aquest dimarts al matí —els dilluns el local estava tancat— hi ha hagut llargues cues per aconseguir-ne un.

Hi han anat clients d’arreu de la ciutat. Alguns, segons han explicat a betevé, han fet cua durant una hora per poder comprar els preuats xuixos. “He vingut a tastar-los a veure si és veritat el que diuen, de fet, el tinc reservat i tot això ha de ser molt bo perquè he fet una hora de cua”. A la cua, també hi havia fins i tot el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera.

L’obrador, sense parar des de les 6 h

Mentre això passava a fora, a l’obrador de la pastisseria treien fum des de les sis del matí.

Ara, els qui porten la pastisseria són la tercera generació d’aquest negoci emblemàtic al Poblenou. La Gisela Bellart explica que el secret que els ha dut a aconseguir el premi ha estat la crema. “Sempre ens deien: esteu a punt a punt i vaig dir falta crema! perquè sempre ha estat el secret de la Triomf, la recepta ve del meu avi i sempre ha estat molt bona. Vam dir estirem més la massa fem-la més prima que quedi més cruixent i que càpiga més crema, i de fet crec que ha estat el punt clau per guanyar aquest concurs“.

Un secret que els ha dut a desfermar la bogeria aquest dimarts al matí al barri. Els xuixos, tal com sortien de l’obrador, s’esgotaven ràpidament a la botiga.