Estrelles Michelin 2023

Ja es coneixen les Estrelles Michelin 2023 i la rumorologia dins el món gastronòmic feia dies que apuntava que el restaurant dels germans Torres a les Corts s’emportaria aquest any la tercera estrella Michelin. Les previsions s’han acomplert i Cocina Hermanos Torres passa a engrandir la llista de restaurants amb tres estrelles de Barcelona, un podi on fins ara només hi eren els xefs Martin Berasategui amb el Lasarte i Jordi Cruz amb el restaurant ABaC.

En la gala per presentar la Guia Michelin Espanya i Portugal 2023, celebrada al Palau de Congressos El Greco a Toledo, els dos xefs s’han mostrat molt emocionants i han volgut emfasitzar que Barcelona és una ciutat “que ha patit molt els darrers anys” i han demanat que l’estrella que han aconseguit “serveixi d’exemple per al talent que hi ha a la ciutat i que segueixi creixent”.

Noves Estrelles Michelin 2023: Aleia, Come, Montbar, Slow&Low i Enigma

El mapa de restaurants barcelonins amb una estrella també ha crescut amb quatre establiments: Aleia, el restaurant de l’Hotel Casa Fuster amb els xefs Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya; el restaurant Come, de Paco Méndez, ubicat a l’avinguda de Mistral, i el Mont Bar. Precisament, el restaurant Mont Bar fa uns dies ja va estar d’enhorabona, perquè el xef Fran Agudo va ser escollit Cuiner 2022 en el marc del Gastronomic Forum Barcelona.

També hi ha hagut estrella per a l’Slow&Low, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri. I qui ha pogut recuperar l’estrella que ja tenia és el restaurant Enigma, que Albert Adrià i els germans Iglesias tenien sota la societat elBarri, que la va perdre quan va tancar el 2021 per la manca de clients arran de la pandèmia.  Quan ha recollit el premi Adrià ha ironitzat en agrair a la guia l’aposta “pel talent jove”.

ABaC i Lasarte revaliden les tres estrelles

El restaurant ABaC, situat a l’avinguda del Tibidabo i dirigit per Jordi Cruz, ha estat distingit, de nou, amb les tres estrelles Michelin que ostenta des del 2020. També ha revalidat les tres estrelles el Lasarte, de Martin Berasategui Lasarte i Paolo Casagrande. La llista de restaurants barcelonins amb dues estrelles s’ha mantingut intacta amb cap incorporació.

L’última gala conjunta amb Portugal

Una novetat de l’edició d’aquest any és que per primera vegada s’ha lliurat un premi especial per reconèixer la feina dels equips de sala “part important de l’experiència gastronòmica”. El guardó ha estat per a Toni Gerez, cap de sala al restaurant Castell de Peralada. Tot seguit s’ha fet entrega del premi Mentor, que ha anat a parar a mans del xef Joan Roca (El Celler de Can Roca) en reconeixement “a la tasca formativa inculcant als deixebles coneixement i amor per la professió de xef”. L’últim premi especial abans de les estrelles ha estat el reconeixement al millor cuiner jove, premi als nous talents del panorama gastronòmic, que ha estat per a Cristóbal Muñoz, d’Ambivium, a Peñafiel.

També ha estat l’última gala conjunta entre Espanya i Portugal. L’any que ve cada país tindrà la seva gala de presentació de la guia.