Barcelona ha perdut de cop algunes de les seves joies gastronòmiques per l’impacte del coronavirus. Albert Adrià i els germans Iglesias han decidit tancar els restaurants Tickets, Pakta, Enigma, Hoja Santa i Bodega 1900, tots agrupats sota la societat elBarri. El negoci no ha pogut superar la crisi provocada per la pandèmia i aquesta pèrdua se suma a d’altres que hi ha hagut les últimes setmanes a la ciutat, com el cas de les clausures del Senyor Parellada o Cal Pinxo.

Els tancaments obligats per les restriccions i les diferents mesures aplicades al sector de la restauració han acabat desmuntant el model impulsat pels locals d’elBarri, molt centrats en el públic turístic i en l’horari nocturn. Tot i això, encara és incert què pot acabar passant amb el futur d’alguns d’aquests locals, ja que tal com ha avançat la publicació ‘7 caníbales’, podria haver-hi la possibilitat que algun d’ells tingués continuïtat reformulant-se.

La fi d’aquest projecte gastronòmic també té un impacte laboral. En queden directament afectats els més de 200 treballadors que tenia el grup elBarri abans de l’esclat de la pandèmia.