La Colmena és la històrica pastisseria del Gòtic encarregada d’elaborar el millor torró artesà de crema cremada de l’estat. Així ho va proclamar el Gremi de Pastisseria de Barcelona en el seu primer concurs de torrons artesans de crema cremada. Un equip de betevé acompanya Toni Roig, mestre pastisser de La Colmena, per copsar tots els detalls de com s’elabora aquest torró.

Toni Roig assegura que “tots els productes i màquines que s’utilitzen són tradicionals i de proximitat”. Un dels secrets per tallar cada peça de torró és fer-ho amb un ganivet passat per llimona, “un detall que ajuda a tallar millor el producte, a més d’afegir-hi un tarannà àcid en boca”, explica el mestre. Un altre element clau és òbviament el sucre. Roig explica que aquest producte s’ha encarit força durant els últims mesos, “motiu pel qual s’ha encarit també el torró“.

Un producte molt demandat per veïns i estrangers

La Colmena és un establiment que apropa la rebosteria tradicional catalana a tothom qui hi entra. Segons Josep Maria Roig, propietari del local, “els productes que confeccionem s’elaboren exactament igual que quan vam començar”. I això és el que agrada a la gent, tant veïns com turistes. “Els estrangers entren al nostre local i ens pregunten pels productes tradicionals d’aquí, això és el que busquen”.

Arran d’haver rebut el premi, la demanda d’aquest producte s’ha multiplicat de forma exponencial. Habitualment tenen el pic de feina per Nadal però actualment ja van desbordats. “Se’ns ha disparat la feina tres setmanes abans”.