Xavi Pascual es va fer càrrec del primer equip del Barça el 9 de febrer del 2009. Ho va fer de manera interina després de l’acomiadament de Manolo Cadenas, que era el primer entrenador aquella temporada. La seva era una aposta temporal, però la Copa del Rei aconseguida davant del Ciudad Real va fer que el club el renovés. Sota les seves ordres, l’equip ha assolit 47 títols i ratxes històriques, com aconseguir més de 100 victòries seguides en competició domèstica.

Títols i més títols

Xavi Pascual ha dirigit els blaugrana durant 558 partits amb un balanç de 504 victòries, 13 empats i 41 derrotes. Uns números de rècord que l’han dut a conquistar 47 títols: 8 lligues, 7 Copes del Rei, 9 Copes Asobal, 8 Supercopes d’Espanya, 9 Supercopes de Catalunya, 4 Super Globes i 2 Champions.

Cap a la tercera Champions

Tot i els números espectaculars, especialment en lliga, en què van estar 146 partits imbatuts fins que el Granollers els va superar, el cert és que dues Copes d’Europa no en semblen prou. Les plantilles blaugrana s’han confeccionat per assolir el torneig europeu més important, i l’últim regnat va ser la temporada 2014-15. Una petita taca en un expedient immaculat.

Operació de cor

El 28 de desembre del 2011, Xavi Pascual va ser operat d’una vulvopatia aòrtica que el va tenir apartat de les banquetes durant uns dos mesos. Una situació complicada de la qual va tornar amb més força. El tècnic sempre s’ha mostrat agraït amb les mostres de suport que li va oferir tant la plantilla, com la direcció esportiva.