El Barça ha sortit amb un 11 inicial en el qual no hi eren ni Messi ni Piqué. El central barceloní s’ha perdut els primers minuts en aquesta Lliga. Ernesto Valverde també ha deixat fora de l’equip titular Ivan Rakitic.

A la primera volta el Barça va superar els grocs per 2 gols a 0 en un partit molt gris disputat al Camp Nou, un matx totalment diferent del d’avui que ha estat obert i ple d’ocasions de gol.

Inici boig de veritat

Els primers minuts del partit han estat frenètics amb ocasions en totes dues porteries. Ter Stegen ha salvat el Barça un parell de vegades i, en l’altre cantó del camp, Coutinho ha aprofitat un bon servei de Malcom per fer el 0 a 1 als 12 minuts.

El segon gol blaugrana no ha tardat gens a arribar. L’ha fet Malcom, que ha completat un inici de partit boníssim. El Vila-real no s’ha rendit i Samuel Chukwueze ha aprofitat un contracop de llibre per enviar la pilota al pal i, en el refús, batre la porteria blaugrana. 1 a 2 en només 23 minuts de joc.

Després d’uns minuts de domini local, Luis Suárez ha tingut la darrera ocasió per marcar de la primera part amb una falta directa que Asenjo ha enviat a córner.

La segona part comença amb remuntada

El descans ha servit el Vila-real per adonar-se que podia guanyar el partit i, només començar el segon període, Toko Ekambi ha fet l’empat a 2 en una mala decisió de Ter Stegen.

Als 60 minuts Valverde ha fet entrar Messi al terreny de joc, però qui ha respost amb contundència ha estat l’equip local. Vicente Iborra ha fet el 3 a 2 als 63 minuts. Però el festival ofensiu dels groguets no s’havia acabat. Carlos Bacca ha fet el 4 a 2 en tancar un altre contracop mal defensat pels culers.

Messi ha retallat la diferència al minut 89 gràcies a un gol de falta directa impecable (4-3). El temps afegit havia de ser determinant, en la darrera jugada del matx Luis Suárez ha xutat de lluny, ha batut Sergio Asenjo i ha marcat l’empat a quatre definitiu.

Barça, 70 punts; At. Madrid, 62

Amb aquest resultat el Barcelona continua liderant la Lliga, però ara amb vuit punts més que l’At. Madrid, que ha superat el Girona per 2 a 0 i retalla dos punts als culers. Dissabte, a les 20.45 h, Barça – At. Madrid al Camp Nou.

El Vila-real, un equip de dues cares

El Vila-real d’aquesta temporada despista molt els seguidors del futbol. Per un cantó, pateix per no baixar a Segona Divisió i, per l’altre, està classificat per als quarts de final de l’Europa Lliga, que jugarà contra el València l’11 i el 18 d’aquest mes.