El barceloní Víctor Millán, fisioterapeuta i corredor aficionat, ja sap quant tardarà en recórrer els 42 quilòmetres i 195 metres de la Marató de Barcelona 2022. Ho farà exactament en tres hores i mitja. És una de les llebres que ajudarà als participants a assolir aquesta fita. De fet, és la sisena vegada que fa aquesta tasca a la Marató de Barcelona i l’onzena que hi participa. “L’he fet competint-la al meu nivell, acompanyant a amics i ara de llebre, la funció amb la qual m’ho passo millor”, explica.

Una llebre, en atletisme, és aquell corredor  o corredora que té com a funció marcar un determinat ritme durant una cursa. A la Marató de Barcelona n’hi ha que marquen diversos temps. Des de les dues hores i 45 minuts a les quatre hores i mitja. La seva feina és molt important per a aquelles persones que volen aconseguir un objectiu concret i que, sols, costa molt de dur a terme.

La gent que vol fer aquests temps agraeix molt tenir una persona que porta un ritme constant que els fa que puguin oblidar-se del rellotge i pensar només en anar passant quilòmetres
Víctor Millán, llebre de la Marató de Barcelona

“La gent que vol fer aquests temps agraeix molt tenir una persona que porta un ritme constant que els fa que puguin oblidar-se del rellotge i pensar només en anar passant quilòmetres”, destaca Millán. No es tracta només de dur el ritme, sinó d’animar els corredors per tal que se sentin còmodes i puguin tenir opcions d’aconseguir el temps desitjat: “Quan arribes a meta i reps les felicitacions et fa sentir molt bé”.

Víctor Millán, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, punt de sortida i arribada de la cursa

Un dels circuits més agraïts de recórrer

Millán, que porta 33 maratons a les esquenes des del 2008 (quan va decidir començar a fer esport per combatre el colesterol) destaca la bellesa del circuit barceloní. “És un dels millors recorreguts d’una marató, és preciós, passa pels llocs més emblemàtics de la ciutat i poder recórrer els carrers de Barcelona sense cotxes és un plaer que hem d’aprofitar”. De fet, creu que aquest any, en què la Marató es fa molt més tard del que és habitual (i per tant amb més calor), els corredors han de sortir a gaudir-la més que a aconseguir fer la seva millor marca.