Una llebre, en atletisme, és aquell corredor  o corredora que té com a funció marcar un determinat ritme durant una cursa. A la Mitja Marató de Barcelona n’hi havia 10. Des de l’hora i quinze minuts i fins a les dues hores. La seva feina és molt important per a aquelles persones que volen aconseguir un objectiu concret i que, sols, costa molt de dur a terme.

Llebre Mitja Marató de Barcelona 2020

Tomi, Mireia i Joel, llebres d’1 hora i 45

El Tomi López, la Mireia García i el Joel Díaz s’han posat el distintiu que els acredita com a llebre per intentar aconseguir la marca d’1 hora i 45 minuts. Els tres són corredors experimentats que no tindran problemes per fer els 21,097 quilòmetres a un ritme una mica inferior de cinc minuts el quilòmetre. Els nervis també apareixen, però de ben segur que la il·lusió i les ganes per fer un bon paper permetrà que l’objectiu s’aconsegueixi amb escreix.

La llebre o la precisió del metrònom

Una llebre ha de ser capaç de no fer gaires canvis de ritme i a la Mitja Marató de Barcelona, amb un traçat força pla, això és més fàcil. Tot i això, no es tracta només de du el ritme, sinó d’animar els corredors per tal que se sentin còmodes i puguin tenir opcions d’aconseguir el temps desitjat.