El precandidat a les eleccions del Barça Víctor Font, ha presentat aquest dimarts el projecte de l’àrea social de la seva precandidatura. Al costat de Font hi ha hagut Marc Duch, que fa uns dies es va unir a la precandidatura i que va ser una de les cares de la moció de censura contra la Junta Directiva de Josep Maria Bartomeu, i Antoni Rovira.

La seguretat per sobre de la nova presidència

Víctor Font no s’ha amagat a l’hora de contestar si les eleccions davant les restriccions que hi ha a causa de la pandèmia es poden fer o no. El precandidat ha dit que “si no pot votar tothom que vulgui de forma segura no es poden fer les eleccions”. Per Font, “el club ha de buscar solucions per assegurar la màxima participació i de forma segura”. Creu que és necessari tenir un nou president al club, però que per davant d’això passa la seguretat dels socis i sòcies que volen votar.

Reforma dels estatuts del club

L’objectiu principal del projecte social de la precandidatura Sí al Futur és posar els socis i les sòcies en el centre del club, que es converteixin en els autèntics propietaris. De fet, una de les primeres coses que farien si accedeixen a la presidència és una reforma integral i estructural dels estatuts del club. Per exemple, voldrien reduir el mandat del president de sis a quatre anys. Posar la tecnologia al servei de facilitar les coses als socis i també per fer més transparent l’entitat, el vot electrònic. Reforma també de l’Assemblea de Compromissaris i que ser soci o sòcia del club no sigui tan complicat.

Marc Duch, un dels responsables de l’àrea social, si Víctor Font arriba a la presidència, ha començat explicant que el primer punt que posaria en marxa té a veure amb la democratització, transparència i modernització. Tot per apropar el club al soci i també per fer-lo més participatiu. De fet, algunes idees serien crear una borsa de treball entre els socis, un grup de voluntaris i també fomentar la pràctica esportiva entre els associats.

Donar més vida al món penyístic

Antoni Rovira seria l’encarregat del moviment penyístic i associatiu tan important dins el club. El pla es basa en cinc grans idees. La primera és fer sostenible econòmicament les penyes. En segon lloc, hi hauria fomentar la diversitat, la participació i la democràcia dins d’aquest món penyístic. També treballarien per millorar les propostes a les penyes per fer activitats. Les penyes s’han de convertir en casals i ambaixades del barcelonisme arreu del món. I, per acabar, relacionar les penyes amb el teixit associatiu de la societat.