Quan queda mig any perquè Barcelona aculli la Copa Amèrica de vela 2024, la Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Federació Catalana de Vela han signat un acord de col·laboració per estrènyer vincles i unir esforços per popularitzar aquesta pràctica esportiva i fer-la inclusiva. L’acord preveu quatre eixos d’actuació, entre els quals destaca l’impuls d’una lliga escolar catalana per apropar la vela als alumnes de les escoles del litoral.

Un altre dels objectius de l’acord —que s’ha rubricat davant de representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya— és que la pràctica de la vela sigui més inclusiva. En aquest sentit, es donarà impuls al programa Mar inclusiu. També es promourà la classe mini de vela amb la intenció de professionalitzar aquesta categoria de vela oceànica i atreure més esportistes que s’hi acabin decantant.

De la mateixa manera, amb l’acord rubricat aquest dijous es farà una aposta pel projecte FoilCat, per apropar el foil (un tipus de navegació) als practicants de Catalunya i generar un planter de regatistes que optin per aquesta embarcació. En la firma de l’acord de col·laboració també s’ha destacat que el Port Olímpic està en plena transformació per enfocar-se a l’economia blava (la que té a veure amb tot allò relatiu al mar) i apropar aquest mar a la ciutat.