Viu la Vela és un projecte que busca apropar l’esport de la vela als infants de la ciutat. Més de 350 escoles de Barcelona passaran pel BISC (Barcelona International Sailing Centre) del Fòrum entre una part d’aquest curs i tot el vinent. En total, 17.000 nens i nenes podran gaudir d’aquest esport gràcies a una inversió sense precedent de l’Ajuntament de 2,5 milions d’euros que converteix la ciutat en pionera.

Aprofitar la Copa Amèrica de Vela 2024 per deixar un llegat

Des de l’Ajuntament s’ha volgut aprofitar la Copa Amèrica 2024 de l’estiu vinent per apropar la vela als infants de Barcelona, però la seva idea va més enllà. Es busca deixar un llegat en aquest esport gràcies a possibilitar que els alumnes de sisè de les escoles de tots els barris de la ciutat puguin practicar-lo sigui quin sigui el seu barri i la seva economia familiar.

Festa de cloenda amb moltes activitats

A la festa de cloenda del Viu la Vela, la canalla ha pogut gaudir de molts esports marítims com el surf de rem, el surf de vela, el caiac o el catamarà, entre d’altres. Un reguitzell d’activitats que ha fet gaudir els infants d’allò més.

Els centres d’educació especials també hi participen

Des de l’organització del Viu la Vela remarquen amb molta insistència que, si per als infants ja és una activitat que gaudeixen i, molt, encara ho fan més els dels centres d’educació especials de la ciutat. De moment, ha passat un 20 % dels centres d’educació especial de la ciutat pel Viu la Vela, però la intenció és que en passin un 32. Per a aquests nens i nenes, la possibilitat de fer una sortida del centre i fer activitats noves suposa un al·licient extra. De fet, alguns centres com el Concha Espina han passat pel Viu la Vela més d’una vegada.