betevé

El waterpolo de base, l’Under 10, arriba a la setena edició

El torneig de waterpolo base és un referent d'aquest esport en àmbit de categories

S’ha convertit en una de les cites habituals del waterpolo de base. Des de fa set anys, el Club Natació Barcelona organitza el torneig Under 10, una competició que enguany té el suport del HaBaWaBa Spain i que es disputarà del 18 al 21 d’abril.

Unes xifres importants

La setena edició de l’Under 10 tindrà la participació de més de 430 nens i nenes de fins a 10 anys d’edat i que representaran un total de 32 equips. Destaquen tres equips italians (Pro Recco, Rari Nantes Verona i l’ASD Pallanuoto Salerno) i un de francès (Pays d’Aix).

De l’estat espanyol hi haurà tres equips més: el Claret Askartza basc, un conjunt de la federació aragonesa i el Castell-Túria, del País Valencià. Pel que fa als clubs catalans, hi haurà l’Atlètic-Barceloneta, el Natació Barcelona, el Montjuïc, el Mediterrani, el Sant Andreu, el Poble Nou, l’Horta, el Catalunya, el Sant Feliu, l’AE Santa Eulàlia, el Minorisa, el Terrassa, el Molins, el Rubí, el Martorell, el Sabadell, el Sant Adrià i el Joy Sports Team, un combinat format per jugadors del Natació Barcelona, del Rubí i del Minorisa.

La importància del waterpolo femení

El waterpolo femení tindrà, enguany, unes xifres impressionants. 6 dels equips participants estaran formats íntegrament per jugadores. Serà un xifra rècord dins de l’Under 10 i que demostra la implicació de molts clubs en l’esport femení. Enguany, el clubs amb equips formats per jugadores seran l’Atlètic-Barceloneta, el Mediterrani, l’Horta, el Catalunya, el Molins de Rei i el Sant feliu

El quadre del campionat

Enguany, l’Under 10 canvia el format. S’han fet vuit grups amb quatre equips en què tots es classifiquen per a la ronda següent. D’aquesta manera, un cop disputada la fase de grups, els equips encara juguen una eliminatòria més.

 

Una altra de les novetats d’aquesta setena edició és que el torneig compta amb la implicació de HaBaWaBa Spain, que, aquest estiu passat, va disputar la primera edició coincidint amb l’Europeu de waterpolo Barcelona 2018.

El CN Barcelona, campió actual

Pel que fa al palmarès, tot i que els organitzadors de l’Under 10 afirmen que sempre el deixen en un segon pla, el Natació Barcelona és el club que ha aixecat més vegades el títol de campió. Els de l’Escullera s’han endut la copa en quatre ocasions (2013, 2014, 2016 i 2018) i són els vigents campions després d’aconseguir-la l’any passat. L’any 2015, van perdre a la final contra el Marsella.