L'Espanyol perd amb el Sevilla

L’Espanyol ha perdut per 0 a 1 davant un Sevilla que no guanyava com a visitant des del 29 de setembre del 2018. El conjunt andalús visitava l’RCD Stadium amb el retorn de Joaquín Caparrós a la banqueta després de la desfeta dels andalusos a l’Europa League i el conseqüent acomiadament de Pablo Machín.

Domini visitant sense punteria

Lluny d’una imatge pobra, el Sevilla ha sortit molt decidit després del duríssim cop de dijous i ha volgut tenir el control del partit des del primer moment. Una ocasió fabricada al segon minut del matx per la parella Promes-Banega, molt activa durant tota la primera meitat, ha fet lluir Diego López, que ha aturat la pilota en dos temps. Tot i això, el porter perico no ha hagut d’aparèixer més durant el primer temps ja que el conjunt andalús no ha dirigit cap xut més entre els tres pals.

L’Espanyol, una mica dubitatiu en tasques defensives, ha intentat sorprendre amb atacs ràpids a l’esquena de la defensa de tres plantejada per Caparrós, però no ha aconseguit crear gaire perill. Un xut llunyà de Darder i una rematada de cap de Wu Lei a centrada de Dídac serien les ocasions més perilloses d’uns blanc-i-blaus que marxarien al descans amb moltes opcions d’endur-se el partit tot i el domini visitant en zona de tres quarts. Banega, Ben Yedder i Jesús Navas, aquest últim en dues ocasions, haurien pogut avançar el seu equip, però la falta de punteria deixaria l’empat, almenys, fins l’inici de la segona part.

Lluita sense premi

L’Espanyol ha sortit molt més endollat a la segona meitat i ha començat a tancar el Sevilla al seu camp. La primera ocasió, d’Hermoso, a la sortida d’un córner feia pensar que el partit havia canviat però a la jugada següent, el mateix jugador perico ha comès penal sobre Ben Yedder, que s’ha encarregat de transformar-lo magistralment amb un llançament a la dreta de Diego.

El conjunt visitant ha adormit el partit i la lluita al mig del camp s’ha fet cada cop més visible. L’Espanyol ha disposat de dues grans ocasions, una d’Hernan que ha acabat a l’exterior de la red i una de Wu Lei que, després de tirar la sotana, l’ha estavellat contra Juan Soriano, avui titular després de la lesió de Vaclik durant l’escalfament.

A partir d’aquí l’Espanyol s’ha fet l’amo i senyor del partit i ha obligat al Sevilla a fer un pas enrere. Tot i així, els minuts han anat passant i el conjunt de Caparrós ha pogut corroborar l’“Entrenador nou, victòria segura” sense gaire patiment. Darder, amb dues accions que podien haver estat l’empat i una polèmica última jugada al final del partit, s’ha acabat convertint en el protagonista d’un segon temps que ha acabat de la pitjor manera possible: amb picabaralla i una expulsió, la de Juan Soriano.

Canvi de xip necessari

Amb aquest resultat l’Espanyol marxa de “vacances” amb els 34 punts que ja tenia per intentar oblidar aquesta derrota i continuar somiant. L’equip periquito disputarà, després de l’aturada per seleccions, el seu pròxim partit de Lliga al Camp Nou en un derbi que podrà preparar durant dues setmanes.