UFEC

La UFEC, Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i el Govern de la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per crear una nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física. Una nova llei que naixerà gràcies a una iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per diverses federacions catalanes i que va recollir més de 150.000 signatures.

La UFEC encarrila la nova llei de l’esport

Aquest dilluns el Govern i la UFEC han tancat un acord per començar les negociacions per crear una nova llei de l’esport, i poder incorporar tots els sectors esportius de Catalunya. La ILP que va recollir des de l’estiu passat fins ara més de 150 mil signatures pretenia implicar els màxims estaments per tenir aquesta nova llei durant aquest 2019.

En aquesta nova fase es crearà un grup de treball en què s’incorporaran més agents, que aportaran les seves reivindicacions i donaran més consens, per poder desenvolupar el text definitiu de la llei. Entitats com els consells esportius, el món municipal, l’Indescat, Gestiona, el Coplefc i el món universitari podran afegir esmenes a l’acord. Aquest nou procés s’allargarà fins al setembre, quan es presentarà el document als grups parlamentaris. La UFEC espera que abans d’acabar el 2019 s’aprovi la nova llei de l’esport i de l’activitat física de Catalunya.