El partit de Lliga entre l’Atlètic de Madrid i el FC Barcelona femení que es va disputar al Wanda Metropolitano va significar el rècord d’assistència en un camp de futbol en un enfrontament entre clubs. Així ho va viure el triplet arbitral conformat per l’àrbitra María Dolores Martínez Madrona acompanyada de les seves assistents Miriam Morales González i María Planes Terol.

Fins a 60.739 espectadors

El partit entre l’Atlètic de Madrid i el Barça va ser un dia per a la història del futbol femení a escala mundial. Fins a 60.739 persones van vibrar al Wanda Metropolitano amb l’Atlètic de Madrid – Barça i han establert un nou rècord mundial d’assistència en un partit entre dos clubs de futbol. Les gairebé 61.ooo persones d’aquest enfrontament superen de llarg l’anterior rècord a Espanya. Va ser tot just fa un mes al Nou San Mamés en un Athletic Club – Atletic de Madrid. Aquell dia van ser poc més de 48.000 espectadors. Però fins ahir el partit entre clubs femenins amb més públic era la final de la Champions del 2012 entre el Lió i el Frankfurt. L‘Olympiastadion de Munich va reunir 50.212 persones per veure com les franceses confirmaven el seu domini continental.

futbol femeni
@AtletiFemenino

2012, l’any del futbol femení

De fet, el 2012 va ser un any memorable per al futbol femení. Més de 80.000 persones van veure en directe a Wembley la final dels Jocs Olímpics entre el Japó i els Estats Units. Les americanes es van endur la seva quarta medalla d’or de cinc possibles. I és que sens dubte, l’hegemonia del futbol femení és cosa dels Estats Units. Seu és el rècord absolut d’assistència. Va ser a la final del Mundial del 1999. Una Copa del Món organitzada per les nord-americanes i que les va coronar davant la mirada de 90.185 persones. Un títol mundial als penals contra la Xina que encara és tota una icona en el panorama mundial del futbol femení.