La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i les federacions esportives del país han aconseguit aplegar 154.492 signatures per tenir una nova llei de l’esport. Una xifra altíssima, el triple del que demana la llei de la iniciativa legislativa popular, perquè es pugui debatre al Parlament de Catalunya. La campanya titulada “Preparats, llestos, llei”, ha explicat durant vuit mesos a la ciutadania perquè calia donar suport a la iniciativa.

Una llei transversal

El text reclama un sistema esportiu que representi tot el sector i asseguri el futur de l’esport català. Pretén la igualtat de l’esport femení, potenciar l’activitat física per a les persones discapacitades, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis, o la millora de la tecnificació dels esportistes catalans. La llei de l’esport actual data de l’any 2000.

Acord majoritari

La iniciativa legislativa popular ha estat impulsada pel 85 % de l’esport de Catalunya, és a dir, 69 federacions, 9.008 clubs i 700.000 llicències, segons les dades ofertes per l’Observatori Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.