S’ha intentat, però no ha pogut ser. L’Europa ha caigut davant el Terrassa per culpa d’un solitari gol de Sergi Arranz i ha quedat eliminat del play-off d’ascens a Segona B. Després de l’eliminació del Sant Andreu el dia anterior, la final no tindrà barcelonins. Hospitalet i Terrassa, primer i segon classificat respectivament, seran els dos conjunts que es jugaran l’ascens.

Un Europa valent i decidit

L’Europa ha sortit en tromba. Sense especular i decidit a intentar com més aviat millor. Tant els hi ha fet que Pastells, home importantíssim per a David Vilajoana, s’hagi fet mal a l’escalfament i hagi hagut de deixar el seu lloc a l’onze inicial a Guillén. L’exemple més clar: cinc córners en cinc minuts i domini de la pilota amb un Uri immens. El Terrassa ha trigat vuit minuts a despertar, però ho ha fet. Poves ha rematat primer fora i després ha reclamat central per mans en una centrada seva. No l’han xiulat, però el partit s’ha equilibrat amb moments per tots dos i molta presència a les dues àrees.

Anada i tornada

El partit ha passat a ser d’anada i tornada al minut 20. Semblava el 80, però s’havia jugat poc més d’un quart d’hora. Arribades a una àrea que acabava en contraatac i a la inversa. Res a veure amb la primera semifinal. Això sí, tot i la voràgine futbolística, el primer xut escapulat no ha arribat fins passat el minut 25 i amb un xut de falta molt llunyà i que ha marxat desviat. Deu minuts després ha arribat la més clara de la primera meitat i en una nova falta, aquesta molt més propera. Mentre tothom esperava per col·locar la tanca, Uri, el més llest de tots, ha rubricat la seva master class amb una passada ràpida a Joel Jorquera, però el xut a tocar de l’àrea petita, l’ha bloquejat un defensa.

Gol d’Arranz i a remar

El Terrassa ha trigat molt a sortir després del descans. No sabem si estaven recarregant forces, però els ha anat perfecte. Al cap de dos minuts de la represa, Coro ha posat un córner que era un regal i Arranz, qui sinó, s’ha encarregat de fer l’1 a 0 amb el cap i obligar els escapulats a fer dos gols. Alfons Serra ha intentat retallar distàncies ben aviat amb un xut que Ortega ha refusat amb dificultats. Més clara ha estat la de Jordi Cano. El petit de la saga ha conduït un contraatac a la perfecció fins al final. L’escapulat ha estat massa gana quan tenia dos companys molt millor col·locats i els defenses han blocat el seu xut.

Cano perdona l’empat

Amb l’1 a o el Terrassa ha fet una passa enrere i l’Europa ha disposat de bones ocasions. La més clara, una doble. David Jiménez ha centrat i Joel Jorquera no ha pogut rematar bé, dificultat per la defensa. La pilota però, ha tornat a peus de Jiménez, que ha vist a Jordi Cano tot sol a metre i mig de la porteria. Era l’empat, però el set escapulat no ha impactat bé la bola i l’ocasió s’ha esvaït incomprensiblement.

L’ascens haurà d’esperar

Els últims 20 minuts han passat massa ràpid per l’Europa. El Terrassa ha aturat el joc tot el que ha pogut i els escapulats han patit per donar-li continuïtat. Els de Vilajoana ho han intentat amb centrades laterals que buscaven un Àlex Cano ja de davanter centre però sense encert i l’ascens haurà d’esperar una temporada més.