Aquest diumenge, 16 de febrer, a les 8.45 h, arrencarà la Mitja Marató de Barcelona. Tant la sortida com l’arribada de la cursa serà al passeig de Pujades. Aquest any, la Mitja comptarà amb amb un alt catàleg d’esportistes d’elit que buscaran batre els rècords establerts per Eliud Kipchoge l’any 2018, en la categoria masculina, i Florence Kiplagat l’any 2015 en la categoria femenina.

La Mitja dels rècords

Així s’ha presentat una cursa que ha hagut de tancar inscripcions abans d’hora, ja que s’havia arribat al límit establert per l’organització. La xifra rècord és de 23.000 atletes inscrits, superant els 19.000 de l’edició del 2019, i més del 30 % aquest 2020 seran dones. La Mitja és, a més, la prova més internacional de la ciutat, amb representats de més de 122 països diferents amb predomini de França, Alemanya i la Gran Bretanya. De fet, hi haurà 200 atletes europeus que participaran en la Mitja amb l’objectiu d’aconseguir una plaça amb la seva selecció nacional per disputar el Mundial de Mitja Marató que, aquest any, tindrà lloc el 29 de març a Gdynia, a Polònia. Això fa, segons el regidor d’Esports de la ciutat, David Escudé, que la prova sigui una cursa de referència a tot el món.

Un recorregut pensat per volar

El recorregut de la Mitja Marató serà el clàssic de 21 quilòmetres de tots els anys passant per als llocs més emblemàtics de la ciutat. Un circuit pla i molt ràpid que evita els revolts, amb la idea de buscar el rècord de la prova en categoria masculina i rècord del món en la femenina. La guanyadora de l’any passat, Roza Dereje, hi repeteix amb ganes de trencar el crono internacional. Durant tot el recorregut hi ha 23 punts d’animació, que donen un punt de color tants per als participants com per al públic en general.