joan laporta superlliga 2003
Foto: FC Barcelona

Joan Laporta tenia el desig i la convicció de la necessitat de crear una Superlliga europea des de l’any 2003. Just el dia en què la Superlliga liderada per Laporta i Florentino ha obtingut una victòria molt important en la justícia europea, s’ha viralitzat un vídeo de fa 19 anys del president blaugrana exposant diversos arguments per crear un format com el que ara vol liderar.

El fragment correspon al documental ‘Barça Confidencial’, i es pot veure Joan Laporta conversant amb Lendoiro, aleshores president del RC Deportivo, de la següent manera: “L’altre dia vaig estar a Brusel·les, i comentava que els clubs forts hem d’organitzar la Superlliga europea, comercialment és molt interessant. Cal estudiar-ho, si els clubs forts ho veiem bé, hauríem de prendre una decisió. L’últim monopoli que queda és el del futbol.“, sentenciava Laporta.

Laporta parla d’oportunitat històrica amb la Superlliga

Laporta no ha amagat la seva satisfacció després de la resolució judicial a la Unió Europea favorable al projecte de la Superillga. En una compareixença enregistrada, amb to contundent, el president del Barça deixat clar que són davant “d’una oportunitat històrica per solucionar els greus problemes econòmics i que fa perillar la viabilitat futura de la majoria de clubs europeus.”

A més amb la creació de la Superlliga s’aconseguiria fet el futbol més sosteniblemés solidari i més assequible per a tothom. Aquesta nova lliga “arriba per millorar el conjunt del futbol europeu tant masculí com femení.”