Sant Andreu i l’Hospitalet s’enfrontaran a la primera semifinal del play-off d’ascens a Segona B dissabte vinent, 18 de juliol. És un partit que durant aquest segle XXI s’ha jugat més cops a Segona Divisió B que a Tercera i que, en total, suma 25 enfrontaments des de l’any 2000: 23 en Lliga i dos en Copa Catalunya.

Lleuger avantatge per a l’Hospitalet

En aquests 25 partits disputats, l’avantatge és per a l’Hospitalet, amb vuit victòries (totes a la Lliga); el Sant Andreu en suma set (una de les quals, a la Copa Catalunya) i l’empat és el resultat més repetit, amb 10 duels acabats en taules. D’aquests resultats, només set els servirien, als quadribarrats, per passar a la final, ja que l’empat els deixa fora per haver acabat darrere de l’Hospi quan es va suspendre la Tercera Divisió.

CE L'Hospitalet prèvia Sant Andreu

Victòries més folgades

El primer duel d’aquest segle va ser a la temporada 2003-04, l’any que va arribar la victòria riberenca més folgada amb 1 a 4 a un Narcís Sala que encara conservava la gespa natural. Per trobar la victòria més contundent del Sant Andreu no cal anar tan lluny. La temporada 2017-18, ja entrenats per Mikel Azparren, es van imposar per 3 a 0 amb gols de vells coneguts. Elhadji va obrir el marcador i Josu va demostrar per què és un dels jugadors amb més classe de la categoria amb un penal a l’estil Panenka.

Mikel Azparren, de la gespa a la banqueta

Mikel Azparren s’ha enfrontat contra l’Hospi com a jugador i també com a entrenador . El navarrès ha passat de dirigir-ne la defensa a dirigir tot l’equip. Abans protestava a la gespa i ara ho fa des de la banqueta. D’altres han canviat d’equip. Carlos Craviotto ara defensa la porteria del Sant Andreu després de defensar durant molts anys la dels riberencs.