play off ascens segona rfef 2024
Foto: RFEF

La Segona RFEF 2023/2024 ja ha acabat. Al grup tres de la Segona RFEF, l’Europa i el Sant Andreu s’han classificat per disputar la fase de promoció.

Et detallem tot el que has de saber sobre un anhelat moment de la temporada. Anota bé les dates, el funcionament i els equips que podran tocar el cel amb un ascens a Primera RFEF. En total, pujaran 10 equips: cinc de manera directa i cinc a través del play-off d’ascens.

Play-off d’ascens de Segona RFEF: com funciona?

El primer que cal saber és que hi haurà quatre equips per grup que es classificaran pel play-off d’ascens de Segona a Primera. Seran del segon al cinquè classificat, ja que els campions de grup assoleixen directament un bitllet per Primera RFEF. Un cop definits els equips, se celebraran dues eliminatòries, en format de semifinals i final, amb partit d’anada i tornada en tots dos casos.

Per definir els duels, la RFEF farà un sorteig entre els 20 equips classificats, enfrontant els millors classificats amb els pitjors, i intentant evitar sempre que es pugui duels entre equips del mateix grup. En cas d’empat al partit de tornada, hi haurà pròrroga, i si també acaba en empat, es classificarà l’equip amb millor classificació a la fase regular. Si tots dos tinguessin la mateixa classificació, hi haurà una tanda de cinc penals.

Dates del play-off d’ascens de Segona RFEF a Primera RFEF

La fase regular de Segona RFEF ha finalitzat el cap de setmana del 4 i 5 de maig. Per tant, la setmana següent, l’11 i 12 de maig, es jugarien ja les anades de semifinals del play-off. L’última ronda, la tornada de la final del play-off de Segona RFEF a Primera RFEF, seria el cap de setmana de l’1 i 2 de juny.

Equips del play-off d’ascens de Segona RFEF (Jornada 32)

grup12345
1.Ourense *Bilbao Athletic *Hèrcules *Sevilla Atlètic *Gimnástica *
2.PontevedraBarakaldoEuropaIeclà Sanse
3.Zamora LogronyèsBadalona FuturMarbellaNumància
4.GuijueloUteboLleida EsportiuOriolaGetafe B
5-Rayo CantabriaSaragossa BSant AndreuBetis D.At. Paso
* Equip que puja directament a Primera Federació

(En negreta, equip que pujaran a la Primera RFEF directament)