El candidat a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, Pep Palacios, ha explicat a betevé els punts principals del programa per guanyar les eleccions. Palacios ha dit que “ens sentim guanyadors perquè som un cotxe de competició que fa una cursa del Mundial de Fórmula 1 i hem arribat a fer la cursa. Ens enfrontem amb el poder establert i sortir de la polarització i anem a canviar realment la federació. Amb la discriminació del futbol formatiu a la pandèmia.

Una candidatura cooperativa

Palacios explica que “som crítics, som rebels, però portem una alternativa. Molts presidents se senten pressionats, així funciona la federació, i jo penso que haurien de ser els clubs els que han de ser qui pressionen i no al revés, com si fos una cooperativa. La federació ha de solucionar els problemes. No pot ser que ens dediquem a recaptar diners per mantenir sous estratosfèrics. Aquesta estructura no pot ser.

Propostes concretes

El candidat ha dit que “han agradat molt les propostes perquè són propostes concretes. Som pragmàtics. Altres candidats agafen coses que hem proposat com els dos grups de la Tercera RFEF. El pla de competició l’hem de construir per la teulada. La territorialitat la volem amb quatre grups de la Primera Catalana. I aconseguim, per exemple, que el futbol lleidatà tingui un representant a la Tercera. La Federació Catalana els ha d’importar això.

Una Copa Catalunya diferent

Palacios també proposa una alternativa a la Copa Catalunya actual i diu que “volem com una FA Cup anglesa. Agafem les coses bones del futbol anglès. Imaginem el Barça contra Sant Genís Penitens… el Chelsea ho ha de fer i ningú no diu res. La implicació del territori s’incrementa.

El canditat ha afegti que “per mi és una obligació presentar-me. No em vull queixar sense que la gent no pugui triar una opció que no sigui la del establishment. Som realistes, sabem que tenim una competició amb compromisos dels clubs i hi ha molts vots lligats, però es podrà escollir un canvi, malgrat que els altres candidats s’atribueixin el canvi. Guanyi qui guanyi, mirarem el seu programa i supervisarem. No volem entrar. Ens ho han dit a canvi de cadires, però no volem. Nosaltres la volem canviar. Si no guanyem, us asseguro que no entraré. Preferim la nostra dignitat i el nostre idealisme. Com sabíem que els que es presenten són els que estàvem, pensàvem que algú més a prop del futbol s’havia de presentar.

De la seva presència a les assemblees, Palacios ha dit que “fa dos anys vam perdre la por. He vist que a les assemblees semblava el comitè comunista de Corea del Nord, tothom aixecava el mateix cartell, només ens faltava anar uniformats. He vist que hi havia por i la majoria de presidents hi estan per vocació.