Les diferències econòmiques entre el futbol femení i el masculí continuen sent molt elevades. El seguiment mediàtic que es fa de la competició de dones ha anat augmentant en els darrers anys, però tant els sous de les futbolistes com els premis per guanyar una competició continuen molt i molt lluny del futbol masculí. Un clar exemple d’aquesta diferència de diners es veu en la màxima competició de clubs a Europa, la Champions, en què el club masculí que acaba com a campió guanya gairebé un 100 % més que l’equip de futbolistes campiones. De fet, el conjunt femení que guanyi la Champions rebrà la meitat de diners (1,5 milions) del que percep un equip masculí per només guanyar un partit de la fase de grups (2,8 milions).

Les diferents xifres del futbol masculí i el femení

Les competicions de la UEFA generen un gran moviment de diners i els clubs per participar-hi s’emporten uns ingressos depenen dels resultats que aconsegueixen. En la Champions League masculina els equips van reben més diners a mesura que van avançant en la competició. Aquells equips que juguen la fase de grups guanyen 15,64 milions d’euros només per participar-hi. En aquesta fase, si guanyen un enfrontament, ingressaran 2,8 milions d’euros i, en cas d’empatar, 930.000 euros. A partir de la fase de grups cobraran per cada fase uns imports establerts. Per jugar els vuitens cada equip rep 9,6 milions d’euros; als quarts són 10,6 milions i, a les semifinals, 12,5 milions d’euros. Els dos finalistes rebran 15,5 milions cadascun per jugar la final i el guanyador de la Champions percebrà un extra de 4,5 milions d’euros. Això vol dir que el guanyador de la Lliga de Campions pot arribar a guanyar gairebé 100 milions d’euros.

Si comparem les xifres de la Champions masculina amb la competició femenina, la diferència de diners guanyats és abismal. Els ingressos a la Women’s Champions League també van creixent a mesura que els equips van avançant en la competició. Aquesta temporada els 16 equips que han participat en la fase de grups han rebut 400.000 euros i les victòries i els empats també han representat més diners. Les següents fases de quarts i semifinals han representat més ingressos fins a una xifra total per a l’equip campió que pot arribar als 1,5 milions d’euros. Aquest és un clar exemple de la gran diferència que hi ha encara entre el futbol femení i el masculí.