El candidat a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, Àlex Talavera, ha explicat a betevé els punts principals del programa per guanyar les eleccions. Talavera ha dit que ha “parlat amb diferents clubs i és un moment únic de provocar un canvi. Hem recorregut tot el país per veure la problemàtica real i els clubs volen un canvi. Els clubs ho han passat molt malament en època de pandèmia i s’han trobat sols. Ha sigut molt difícil. Mentre un club de futbol petit ha hagut de lidiar aquesta situació amb diversos ERTO, no hi ha hagut una federació que s’hagi apropat i hagi ajudat. I t’ho diuen. Cap club té una filera de candidats per ser presidents”.

Una federació propera i dels clubs

El candidat ha explicat que “els clubs volen una federació més propera i amb vocació de servei. Durant un any, parlar ens ha servit per construir un programa basat en les seves necessitats. Volem una federació de federacions en cada comarca, amb gent referent a cada zona. Qui millor que la gent del territori per saber què passa. No volem una federació polititzada, sinó de gent de futbol i de clubs, ells són els propietaris de la federació.

Aposta pel futbol femení

Els perfils actuals són d’una altra mentalitat. Nosaltres tenim dones a l’estructura i apostem pel futbol femení. Hi ha una aposta en projectar el futbol femení, però necessites gestors que s’ho creguin dins la federació i ara no els tenim.

Canvi de criteri en les sancions

En el cas de les sancions, Talavera explica que “la Federació Catalana de Futbol, ara mateix, no aporta criteri. S’han de canviar comportaments als clubs, jugadors, famílies i no ha de ser sempre el club, la víctima. Hem d’assegurar i protegir les etapes formatives dels seus jugadors. Que es prioritzi que es formi en el seu club d’origen. I la federació té mecanismes per fer-ho. La federació actual tensa molt econòmicament a les famílies, som la més cara de tot Espanya.