El Club Esportiu Europa ha supervisat les obres per millorar les instal·lacions de l’estadi Nou Sardenya. Feia temps que la direcció reclamava a l’Ajuntament que s’arrangés l’estructura de formigó de l’equipament esportiu i aquest estiu finalment s’han fet les actuacions.

Una altra de les queixes del club gracienc era la manca d’il·luminació, que des de fa una setmana s’ha resolt. L’Institut Barcelona Esports (IBE) i l’Ajuntament han posat els recursos per fer tornar la llum a l’estadi. Tot i les millores, encara queden alguns punts negres: la gespa i la ventilació dels vestuaris.

El Nou Sardenya torna a tenir llum

La llum ha tornat a l’estadi de l’Europa. El Nou Sardenya torna a tenir bombetes als focus per il·luminar els partits, com ja es va poder veure en la presentació dels equips de futbol base. “No funciona tot al 100 %, però realment ha millorat moltíssim. Tot això es deu, bàsicament, a les converses amb l’IBE i amb gent del districte de Gràcia, que finalment ens han posat la llum. Està previst que sigui un pas previ a la instal·lació definitiva d’il·luminació LED”, apunta el president del CE Europa, Víctor Martínez, que es mostra satisfet amb aquesta actuació que des del club consideraven urgent i indispensable.

Millores de seguretat a l’estadi

Feia tres anys que directiva i socis reclamaven una intervenció estructural, i aquest estiu s’han fet les obres necessàries per arranjar l’estructura de formigó, que estava molt deteriorada. També s’han col·locat tanques al voltant del Nou Sardenya. El president del club explica que “s’ha protegit l’accés a l’estadi posant tanques metàl·liques per sobre dels murs perimetrals; amb això, s’està evitant l’intrusisme nocturn, que últimament era bastant notori”. Aquestes actuacions han deixat la instal·lació esportiva amb millora clara, tot i que encara queden intervencions per fer-hi.

Gespa i ventilació, actuacions pendents

La gespa de l’estadi està malmesa i, tot i que el club ha posat pedaços a les àrees petites, necessita una renovació. El mateix passa amb els vestidors, on reclamen que hi hagi ventilació. Aquestes actuacions s’estan tractant amb l’Ajuntament i l’IBE, i està previst que es puguin fer aviat.

La tribuna es dedicarà a Ramon Vergés

Una altra novetat pel club és que l’IBE ja ha donat l’autorització per al bateig de la tribuna principal del Nou Sardenya amb el nom de Ramon Vergés. És una proposta del Grup d’Història Ramon Vergés que la Junta Directiva del club ja va aprovar; ara l’administració ja ha donat permís per inscriure el nom d’aquest històric exdirectiu responsable d’impulsar la memòria històrica del club.