La reforma, que estava prevista fa un any al camp de futbol Nou Sardenya es farà aquest estiu. Consistirà en una reparació dels elements estructurals de les instal·lacions que gestiona el Club Esportiu Europa i que s’han deteriorat amb els anys. El club reclamava una posada a punt de l’estructura, la gespa, els vestidors i la il·luminació. De moment, es començarà amb l’estructura, per això, ja s’han licitat les obres, que duraran dos mesos.

Reparació d’elements estructurals

Les obres consistiran a reparar les esquerdes als murs de l’estadi, els elements de formigó que estan deteriorats i es segellaran les fissures de les grades i els vestidors. El pla d’actuacions es basa en un estudi de l’Institut Barcelona Esports que ha classificat les patologies dels equipaments esportius municipals en molt greus, greus o lleus. En el cas del Nou Sardenya es tracta d’elements no gaire greus “però sí que visualment donen una sensació de camp degradat. La idea és que quan comenci la temporada vinent això estigui resolt” apunta la consellera del districte de Gràcia, Àngels Tomàs. Per l’Europa, tot i que la reforma no serà visible sí que “és necessària pel que fa a un manteniment preventiu i que no vagi a més”, així ho diu el president, Víctor Martínez.

“La intervenció no és suficient”

Les obres de l’estiu ja s’han licitat, tot i això, des del club asseguren que hi ha altres elements que s’haurien d’arreglar. Per això, esperen que es vagi actuant per fases per adequar tota la instal·lació. Entre les millores que falten està la millora de la gespa. De moment, s’ha apedaçat, ja que expliquen, hi havia zones molt desgastades. Els vestidors necessiten ventilació i la il·luminació és molt deficient. Des del districte de Gràcia asseguren que estan treballant sobre aquests temes i han començat pels llums. S’han aconseguit les bombetes necessàries per poder canviar les que estan foses. Tot i això, l’Europa creu que no és suficient i que s’hauria de reparar tota la instal·lació elèctrica.

De moment, la primera actuació serà sobre l’estructura deteriorada del Nou Sardenya amb unes obres que duraran dos mesos i tindran un cost de 96.000 euros.