Leo Messi és sinònim de gol de falta directa. L’argentí va camí de convertir-se en un dels millors xutadors de faltes de la història. Si més no, les dades confirmen que el 10 del Barça domina com ningú en els darrers anys aquest registre. Amb el seu doblet de faltes contra el Celta, Leo Messi ja ha fet quatre gols d’aquesta manera en l’actual lliga: va anotar contra el Sevilla i davant el Valladolid. Des que va debutar el 2004, Messi suma ja un total de 35 gols de xut de falta des que va debutar el 2004. En aquest mateix període, Cristiano Ronaldo ha aconseguit un total de 20 gols a pilota aturada.

Les xifres, però, encara són de més dimensió si es tenen en compte els darrers vuit anys. En aquest període, Messi ha aconseguit fer 29 gols de xut directe de falta. Ell sol ha fet més gols de falta que cap altre equip de les grans lligues europees. Qui més s’acosta a l’argentí és la Juventus, que n’ha marcat 27. El segueixen el Reial Madrid (23), la Roma (21), l’Olympique de Lió (21) i el PSG (20).

Les faltes de Messi

Curiosament, els quatre gols que ha fet Leo Messi aquesta temporada han entrat pel mateix cantó de la porteria. Tant les dues dianes contra el Celta, com els gols amb el Sevilla i el Valladolid van ser pel costat esquerra dels porters rivals. De fet, les posicions des d’on ha aconseguit aquests quatre gols de falta també són similars.