Mitja marató de Barcelona 2023 inscripcions

La Marató de Barcelona 2024 no sortirà ni acabarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, com és habitual, i no serà estrictament circular. Aquesta és una de les novetats que prepara l’organització per a la prova barcelonina a causa de les obres que s’han de fer a la zona propera a la plaça d’Espanya i la Fira de Montjuïc. De totes maneres, el recorregut oficial no es coneixerà fins després de l’estiu, que serà quan es presentarà públicament.

Un recorregut no estrictament circular

Fins ara la Marató de Barcelona havia mantingut des de l’any 2006, quan la prova barcelonina va recuperar-se després d’un any sense disputar-se, un recorregut circular que passava pels llocs més emblemàtics de la ciutat. Aquest circuit ha canviat diverses vegades per mirar de fer-lo més ràpid, però la sortida i l’arribada sempre s’havia mantingut a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Els primers anys de la disputa de la Marató, a partir del 1980, el recorregut va canviar diverses vegades fins que l’any 1990 va fer servir la fórmula d’un circuit lineal. Va ser el que es va fer servir per als Jocs Olímpics del 1992, amb sortida a Mataró i arribada a l’Estadi Olímpic. L’èpica de la Marató topava amb la possibilitat de fer una marca i a partir de l’any 2000 se’n van buscar noves fórmules per tal que el recorregut fos atractiu i més ràpid.

Això no vol dir que entre la sortida i l’arribada hi hagi molta distància. És probable que estiguin separats només per una distància que es pugui fer a peu una vegada s’acabi la prova, però per logística no serà el mateix lloc com passava amb l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

El Barça-Mallorca no l’afectarà

El cap de setmana de la Marató de Barcelona es disputa un Barça-Mallorca de Lliga a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El fet que la sortida i l’arribada no sigui a l’avinguda de la Reina Maria Cristina no afectarà la prova de cap de les maneres, cosa que sí que podria haver estat en cas de fer-ho.