El Sant Andreu sempre s’ha caracteritzat per posar en pràctica un model formatiu propi. Des del club valoren la formació de la base amb la inclusió social i la transmissió de valors com a referents. Per aquest motiu, ha creat una àrea internacional per tal d’expandir aquest model formatiu arreu del món.

Expansió internacional del model formatiu

La nova Àrea Internacional inicia una sèrie d’acords amb organitzacions, institucions i acadèmies de futbol amb els quals comparteix valors. L’objectiu és permetre que joves de qualsevol lloc del planeta puguin formar-se com ho fan les plantilles del planter del club andreuenc. També s’impulsa l’organització d’esdeveniments de curta durada perquè jugadors i tècnics de fora puguin tenir vivències amb els entrenadors del futbol base a les instal·lacions de la UE Sant Andreu.

model formatiu Sant Andreu

Formes de col·laboració

El club vol arribar a acords amb organitzacions i acadèmies de forma que es puguin convertir en filials del Sant Andreu al seu país, amb la samarreta quadribarrada inclosa. Però també té la intenció d’arribar a acords esportius per col·laborar en la implantació del mètode esportiu del planter.

Eduard Lomas, el nou responsable d’àrea

El nou responsable de l’Àrea Internacional és Eduard Lomas, que té una experiència contrastada amb projectes esportius arreu del món. Lomas ha treballat per al Futbol Club Barcelona o la Juventus a Amèrica Llatina, Europa i Àsia. Eduard Lomas és llicenciat en Pedagogia i va ser director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol.

model formatiu Sant Andreu

Primers projectes formatius

El Sant Andreu ja ha arribat als primers acords amb la Fundació CIDELSA a la ciutat de Cali, a Colòmbia, i a l’escola Primer Toque a Lima, al Perú. Amb els primers ja hi ha un projecte que el convertirà en el primer filial mentre que els peruans és només un acord esportiu. Els nous projectes internacionals continuaran a diferents països de Sud-amèrica, els Estats Units i el Japó.