La Penya Barcelonista de la Teixonera ha organitzat junt amb l’escola de futbol Stoitchkov el ja habitual torneig solidari per recaptar material esportiu per a Burkina Faso.

L’esport com a eina de solidaritat

La iniciativa va sorgir fa tres anys amb la intenció de fer arribar material esportiu en bones condicions als pobles de Burkina Faso. Cada jugador ha d’aportar alguna peça per poder disputar aquest torneig. En aquesta nova edició hi han participat els equips de veterans de la Teixonera, l’Horta, la Damm i l’Agrupació Barça. Esdeveniments com aquest són una bona oportunitat per cohesionar esport i barri i, d’aquesta manera, s’aprofita per donar visibilitat a iniciatives benèfiques. En edicions anteriors, fins i tot es va arribar a recaptar altres béns primaris com aliments i roba.

David Vilajoana, un malalt del futbol

Un conegut del futbol català com David Vilajoana és un dels socis de l’acadèmia Stoitchkov, que acull el torneig benèfic. Després d’acabar la temporada regular, el tècnic de l’Europa destaca la importància d’implicar-se en projectes socials vinculats amb l’esport.