Aquest dissabte els més petits han pogut participar a la Kids Race, una competició feta a mida per alguns dels fills d’aquells que participaran aquest diumenge a la competició de 42 quilòmetres. Entre altres activitats, el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona ha acollit la fira Expo Sports, dedicada als esports que es practiquen a l’aire lliure, com les curses de muntanya o els triatlons.

A banda de fer bullir l’olla amb aquestes activitats, molts dels participants que s’espera que corrin la cursa ja s’han avançat i han recollit el dorsal. L’any passat la prova va assolir el seu rècord, amb més de 20.342 corredors, i enguany la xifra és propera, situant-se en més de 20.200. En aquesta 39a edició hi ha un 50 % d’estrangers participants i un 20 % dels corredors seran dones.

La majoria dels participants han destacat que “el recorregut a Barcelona és molt interessant perquè, aixecant la vista, pots veure el patrimoni de la ciutat mentre corres“. Una de les particularitats, però, és que en tractar-se d’un recorregut relativament planer, “és ideal per poder fer bones marques“, segons ha explicat el campió espanyol de marató, Pablo Villalobos.

Amb tot, apunta que “les altes temperatures previstes per al dia de la cursa, obligaran els atletes a hidratar-se bé i passar, en la mesura del possible, per les zones d’ombra”. I és que de cara a aquest diumenge s’esperen unes temperatures que, a les hores centrals del dia, superaran els 15 ºC.