Pablo Machín és un entrenador experimentat que sap què significa jugar cada tres dies en dues competicions exigents com la Lliga espanyola i la Lliga Europa. La temporada passada va dirigir el Sevilla i li va ser molt complicat compatibilitzar els esforços en totes dues. Ara, a l’Espanyol, la situació encara és més difícil.

Pros i contres de jugar a Bulgària

Els periquitos són en zona de descens a Segona Divisió i el partit d’aquest dijous (18.55), al camp del  Ludogorets té dues lectures. La de l’evasió dels problemes a la Lliga i tornar a gaudir de la finestra europea és la positiva. La negativa diu que un partit a mitja setmana, a Bulgària, contra el líder del grup H, i tal com està l’equip moralment i físicament, no ajuda gens a mantenir fresc el cap ni les cames dels futbolistes.

Molt bé a Europa

La trajectòria de l’Espanyol a Europa no té res a veure amb el que està fent a la Lliga. Els blanc-i-blaus han jugat vuit partits dels quals han guanyat sis, han empatat dos i encara no n’han perdut cap. El darrer matx disputat va ser al camp del CSKA de Moscou en què van guanyar per 0 a 2. Va ser l’últim partit continental de David Gallego a la banqueta. Al cap de quatre dies el van fer fora per haver perdut al camp del Mallorca.