El Lima-Horta disputarà aquest dissabte al pavelló Virolai el primer partit de la Lliga Femenina Challenge contra l’Hozono Global Jairis de Múrcia. Es tracta d’una categoria de nova creació que agrupa 16 equips i que se situa entre la Lliga Femenina 2 i la Lliga Endesa. Hi haurà rivals de gran nivell com el Celta Korza, el Real Canoe o el Zamora. Les hortenques van fer molt bona temporada l’any passat en quedar segones a la Lliga regular, tot i que després es van desinflar en els play-offs d’ascens a la màxima categoria. El bon paper del club hortenc li va donar el dret a disputar aquesta nova competició, en què destaca el nivell de les jugadores nacionals.

Pocs canvis en una plantilla molt consolidada

L’equip hortenc manté el bloc de jugadores de la temporada passada, amb Vanesa Verbo com a capitana. S’han fitxat, a més, tres jugadores provinents del Sant Adrià: la base Marina Vallés, l’escorta internacional sub-20, Nora Galve, i l’alera pivot Lucía Moreno. Aquest última, però, es perdrà tota la temporada a causa d’una lesió greu. El conjunt seguirà dirigit per l’entrenador Sergio Manzano, en què serà la seva quarta temporada al Lima-Horta. Segons afirma “estem contents d’haver aconseguit la plaça a la LF Challenge per mèrits propis i ser l’únic equip de la ciutat que hi competeix amb jugadores catalanes, sense cap fitxatge estranger”.

Vuitena temporada de la capitana Vanesa Verbo

L’alera Vanesa Verbo és la jugadora més veterena de l’equip i aquesta serà la vuitena temporada a les files de l’equip salmó. L’any passat va tenir molt bones estadístiques, amb més d’un 40 per cent d’encert en tirs de dos i triples i una mitjana de valoració de 10 punts. Afronta la nova competició amb molta il·lusió, “serà una Lliga molt disputada, hi ha molts rivals amb qui mai no ens hem enfrontat i jugadores de gran nivell, però allà estarem competint al màxim que puguem”.