La selecció dels Estats Units de futbol femení torna a guanyar el Mundial, després d’imposar-se per 2-0 a Holanda, amb gols de Rapinoe i Lavelle. Finalment, les dues blaugranes no han pogut tenir un paper gaire brillant en aquesta final del Mundial femení de França 2019: Lieke Martens ha estat substituïda en el minut 70, i la defensa Van der Gagt ha estat la infractora del penal que ha decantat la balança per als Estats Units.

Un Barça amb representació poc afortunada en la final

Les dues jugadores del FC Barcelona, l’extrem esquerraLieke Martens, i la central Van der Gragt han estat titulars en la final de la Copa del Món de futbol amb una Holanda que s’enfrontava als Estats Units, la selecció favorita per emportar-se el campionat. El matx ha començat força igual·lat, amb les jugadores europees plantant cara a les americanes.

Tot i això, amb el pas dels minuts, els Estats Units ha anat imposant la seva superioritat individual, tancant cada cop més dins la seva àrea a Holanda. De fet, la portera Van Veenendaal ha estat la jugadora més destacada de la primera part, salvant el seu equip en divereses ocasions. Per altra banda, les jugadores de Jill Ellis només han patit en defensa en alguna pilota en profunditat d’Holanda, que ha volgut explotar les seves oportunitats de crear perill amb la velocitat de la davantera Beerensteyn.

Van der Gagt i el VAR condemnen Holanda

En el minut 62, després d’una jugada amb controvèrsia per la caiguda d’Alex Morgan, fruit d’una lluita d’una pilota dividida amb Van der Gagt, el VAR ha entrat en acció i li ha recomanat revisar la jugada a l’àrbitre, que ha acabat xiulant penal. Rapinoe ha estat la responsable del llançament i no ha desaprofitat l’ocasió per fer el primer gol de la final.

Imatge de l’acció del penal:

Per Holanda encaixar el primer d’aquesta manera ha estat un cop dur, que poc després, en el 69, Lavelle ha aprofitat, amb una conducció elegant i còmoda, i s’ha plantat a la frontal per fer un xut creuat perfecte amb l’esquerra i d’aquesta manera ha firmat la sentència amb el 2-0.