Catalunya s’ha penjat la plata en el trofeu Ciutat de Barcelona, després de perdre per 35 a 26 davant Bèlgica. En la present edició hi han participat quatre seleccions de gran nivell com ho són Bèlgica, Irlanda, Portugal i Catalunya.

26è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Trofeu Internacional de Bàsquet en cadira de rodes, al poliesportiu de l’Espanya Industrial. Quatre seleccions han lluitat durant tot el cap de setmana per endur-se un or, que finalment s’ha penjat Bèlgica després de derrotar Catalunya per 35 a 26. Aquest trofeu ha estat una oportunitat per ajudar els equips europeus a preparar els seus compromisos de la propera temporada, que determinarà quins jugadors disputen els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Bèlgica, campiona del torneig

La final del trofeu l’han disputat les seleccions de Bèlgica i Catalunya. Els belgues han iniciat el matx demostrant la seva superioritat física i s’han situat 8 a 0 en els primers minuts. La selecció catalana ha posat una marxa més i ha empatat el partit a 12. Al descans s’hi ha arribat amb el resultat de 14 a 12 favorable a Bèlgica. A la represa, Catalunya no ha tingut opcions. Els belgues han mostrat perquè són una selecció de gran nivell mundial i s’han acabat imposant per 35 a 26.

Óscar Onrubia, millor jugador del torneig

Una de les joves promeses del torneig ha estat Óscar Onrubia, escollit millor jugador. Té 19 anys i la seva progressió en el bàsquet en cadira de rodes l’està confirmant com un dels jugadors a seguir en el futur. Practica aquest esport des de ben petit i així ho va mostrar en un reportatge de betevé del 2009, quan només tenia 9 anys. Actualment, l’Óscar ha estat convocat per la selecció espanyola en diverses ocasions i té la mirada posada en els Jocs de Tòquio 2020.