Jorge Vilda
EFE/EPA/DAN HIMBRECHTS

L’etapa de Jorge Vilda com a seleccionador espanyol ha arribat a la seva fi. Aquest dimarts el president en funcions de la Federació Espanyola de Futbol, Pedro Rocha, ha comunicat a Vilda la seva destitució com a director esportiu i seleccionador espanyol femení.

Els últims escàndols que han tacat la figura de Jorge Vilda

L’entrenador madrileny acaba així la seva etapa de vuit anys al capdavant de la selecció estatal absoluta femenina. Jorge Vilda marxa del càrrec tan sols dues setmanes després d’aconseguir el Mundial de futbol d’Austràlia i Nova Zelanda. Els escàndols succeïts últimament al voltant de la selecció han fet perdre la confiança de la Federació cap a l’entrenador. El conflicte amb “les 15” i l’aplaudiment del discurs de Rubiales, després del petó a Jenni Hermoso, els dos més sonats.

Luis Rubiales, en l’Assemblea General Extraordinària que es va celebrar el 25 d’agost, va oferir a Vilda la renovació i un salari de mig milió d’euros l’any. Ara, Pedro Rocha, substitut de Rubiales, ha decidit finalitzar la vinculació de l’entrenador al capdavant de la selecció femenina absoluta.

La polèmica amb “les 15” un any abans del Mundial

Després de quedar eliminades de l’Eurocopa celebrada el 2022 a Anglaterra, 15 jugadores que pertanyien a la selecció absoluta van renunciar a vestir la samarreta nacional si continuava com a seleccionador Vilda a través d’un comunicat. Entre elles, sis del Barça (més Alexia Putellas que estava lesionada de gravetat en aquell moment i no va firmar el comunicat, però es mostrava disconforme amb l’entrenador). “Les 15” reclamaven una millor preparació i més ambició, entre altres motius. És per això que van fer un pas al costat. Un any després, tres jugadores de “les 15” (més Alexia) han tornat a vestir “la roja” per participar en el Mundial.

L’aplaudiment a Rubiales a l’Assemblea General Extraordinària

L’última polèmica que ha envoltat Jorge Vilda en aquest últim any ha estat l’aplaudiment al discurs de Luis Rubiales en l’Assemblea Extraordinària celebrada després de la consecució del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda. Encara que, el fins ara entrenador de la selecció, després es mostrés en contra de l’expresident de l’RFEF, totes aquestes polèmiques han accelerat la sortida. Ara, s’acaben vuit anys de Vilda com a seleccionador espanyol femení.