regals negreira barça
EFE/ Arxiu

Nou capítol del cas Negreira. El jutge instructor del cas, Joaquín Aguirre, considera que els pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira, provoquen presumptament “corrupció sistemàtica” en l’estament arbitral, segon un nou auto que s’ha fet públic.

El Madrid pot exercir d’acusació particular

Aquest auto forma part d’un nou grup de resolucions. De fet, s’obre una nova peça separada que se centra exclusivament en els pagaments del Barça a Negreira i al seu fill, José María Enríquez Romero. El magistrat, a més, desestima els recursos del club blaugrana i de l’expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, contra l’admissió del Madrid com a acusació particular.

En l’escrit el jutge “presumeix per pura lògica que el FC Barcelona no va pagar el vicepresident al voltant de set milions d’euros des de l’any 2001 si no el beneficiava”. Per tant, el jutge partint de la presumpta “corrupció sistemàtica” a l’estament arbitral considera que tant el Madrid “com qualsevol altre equip de Primera Divisió que hagi coincidit amb el Barça durant els anys objecte d’investigació” pot considerar-se perjudicat per la suposada trama.

Àrbitres “amics”

El jutge rebutja que Negreira exercís una funció “simplement representativa” i apunta que “el que ha d’investigar la Guàrdia Civil és si es va instaurar en el Comitè Tècnic d’Àrbitres, tal com apunta el lletrat del querellant Estrada Fernández, un sistema de qualificació dels àrbitres tutelat pel vicepresident Negreira que podria permetre a col·legiats afins a ell dirigir partits rellevants de la Lliga i Copa i partits internacionals, o fins i tot mantenir la categoria, augmentant així els seus ingressos de manera molt important”.

En l’auto es recorda que Negreira va reconèixer davant l’Agència Tributaria que es reunia a Madrid cada 15 dies per “revisar els informes que fan els àrbitres després de cada partit i puntuar-los”.