Comunicat selecció espanyola

Els jugadors de la selecció espanyola s’han pronunciat respecte al cas Rubiales. En un dur comunicat els seleccionats consideren i rebutgen uns “comportaments inacceptables” per part de Rubiales.

Els valors de l’esport

Han estat els quatre capitans de la selecció espanyola —Álvaro Morata, César Azpilicueta, Rodrigo Hernández i Marco Asensio— els encarregats de comparèixer davant els mitjans de comunicació i llegir el comunicat en nom de tot l’equip.

L’escrit comença dient que volen subratllar algunes qüestions dels últims fets, “que han perjudicat la imatge del futbol espanyol”. Han volgut destacar i felicitar la selecció espanyola femenina pel Campionat del Món aconseguit a Sydney. I tot seguit expliquen: “Volem expressar la nostra solidaritat amb les jugadores, que han vist tacat el seu èxit”.

El comunicat segueix explicant que volen rebutjar “el que considerem uns comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l’altura de la institució que representa”. En un tercer punt els jugadors diuen que se situen al costat dels valors que representa l’esport. En aquest sentit, asseguren: “El futbol espanyol ha de ser motor de respecte, inspiració, inclusió i diversitat i ha de donar exemple amb els seves conductes tant dins com fora del camp”.

Per acabar, diuen que esperen que a partir d’ara puguin centrar-se en qüestions esportives davant els reptes de classificació per a l’Eurocopa del 2024.

El comunicat íntegre