Fa 20 anys que Jordi Madera va tenir un accident de trànsit que va provocar-li una paraplegia completa. Va perdre la mobilitat de cintura en avall. Sis mesos d’ingrés a l’Institut Guttmann van permetre-li fer una introspecció que va marcar-lo personalment.

Va començar a practicar diferents esports i després de tastar la natació, el tir amb arc, el bàsquet i el tenis taula, es va decidir per córrer empenyent una cadira de rodes llarga, rígida, baixa i aerodinàmica. És un atleta professional que ha participat en dos Jocs Olímpics, els de Pequín del 2008 i els de Rio de Janeiro del 2016. Enguany tenia el focus posat en els de Tòquio, però ja sabeu què ha passat.

S’entrena sis dies a la setmana, pista als matins i gimnàs a la tarda, dedicació completa. Tot i ser un esportista professional té beques federatives justes, i sort que l’Ajuntament de les Franqueses li proporciona la cadira.

Defensa l’escut del club Tri Activ de Lanzarote, amb el qual ha guanyat la Marató de Barcelona, però amb el que realment es guanya la vida són els premis en metàl·lic que rep fent bons resultats en les sis maratons més importants del món: Nova York, Boston, Chicago, Tòquio, Londres i Berlín.