Després de més de tres mesos de confinament a causa de la pandèmia del coronavirus, aquest dissabte a Barcelona s’ha celebrat la primera cursa popular a Catalunya. Ha estat la Cursa Científica Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Cursa solidària

La prova ha respectat totes les mesures protocol·làries de seguretat. La inscripció s’ha limitat a 100 corredors, que han fet sis voltes a un circuit de 800 metres. La sortida dels atletes ha estat esglaonada: dos participants cada cinc segons. Cada corredor tenia assignada una hora de sortida, que ha hagut de respectar. El mètode per saber el guanyador ha estat el de comptabilitzar la suma del temps de les dues voltes més ràpides de cada participant. El guanyador en categoria masculina ha estat Josep Díaz, que s’ha imposat a atletes com Reyes Estévez i Carles Castillejo. En categoria femenina s’ha endut la cursa la corredora del Barça Anna Bové.
La prova ha estat solidària i tot el que s’ha recaptat es destinarà a la recerca que fa l’Hospital de Sant Pau contra la covid-19.