Rufete ha dirigit aquest dissabte a la tarda el seu primer entrenament com a nou tècnic de l’Espanyol. Després de la sessió l’entrenador ha fet la roda de premsa prèvia al partit d’aquest diumenge a les 22 h a l’RCDE Stadium davant el Madrid.

Rufete vol que l’equip competeixi

De totes maneres, no s’ha pogut escapar de les preguntes sobre la destitució d’Abelardo i de per què ell s’ha fet càrrec de l’equip. Rufete ha explicat que “la situació era complicada” i que per això “he fet un pas endavant”. Ha continuat dient que “confio en l’equip”, tot i que són conscients de la “dificultat”. Pel tècnic, contra el Madrid els futbolistes “han de sortir amb la mentalitat que no són inferiors”.

Respecte a la situació que s’està vivint aquesta temporada al club —Rufete és el quart entrenador de l’Espanyol aquesta temporada—, ha dit que en “tinc part de responsabilitat”, no hem d’oblidar que segueix sent el director esportiu blanc-i-blau. I ha dit que “treballaré perquè l’afició se senti orgullosa”. Sobre la destitució d’Abelardo ha assegurat que no ha estat destituït per no renovar.

En la primera convocatòria que ha donat Rufete són baixa Pipa, Iturraspe, Tugarinov i Villahermosa i, en canvi, tornen a la llista de convocats Bernardo, Cabrera, Vargas i Dídac.