El candidat a la presidència de la Federació Catalana de Futbol Joan Soteras ha explicat al programa ‘La porteria’, de betevé, alguns dels punts del seu programa. Soteras, que opta a la reelecció, basa el seu programa en els clubs. De fet, sota el lema “Guanya el futbol. Guanyes tu”, el candidat vol donar tota la importància als clubs. En aquest aspecte, Soteras vol acabar de realitzar el programa que va iniciar el 2018, quan va accedir a la presidència de la Federació Catalana de Futbol.

Suport al futbol amateur

Joan Soteras ha volgut deixar ben clar que la pandèmia ha impedit desenvolupar el programa que tenien fa quatre anys. De fet, ha assegurat que “dels últims quatre anys només hem pogut treballar-ne un i mig amb el programa”. La resta han hagut d’anar adaptant-se a la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, el candidat ha dit que vol seguir “potenciant el futbol amateur”. Els clubs han de tenir la importància i els recursos que es mereixen. A més, també ha dit que treballarà per una reestructuració de la competició.

Respecte a la selecció catalana

També ha parlat de la selecció catalana de futbol, que el dimecres 25 de maig té un partit amistós contra Jamaica. Per Soteras la federació “ha de tenir el respecte a la selecció catalana d’aquest país”. Pel candidat, de moment, la selecció actual “és l’única que tenim i és la que juga, per tant, li hem de tenir respecte”.

El magnífic treball dels metges de la mútua

Joan Soteras també ha volgut donar detalls de com funciona la Mútua de Futbolistes. Ha explicat que és “una entitat en la qual nosaltres no hi pintem res”. El candidat ha assegurat que la Federació Catalana de Futbol no posa els preus de la mútua. Ha dit que “és una entitat que depèn de Madrid, paral·lela a la federació espanyola”. Això sí, ha volgut deixar ben clar que “dona uns serveis excel·lents, amb uns metges excel·lents”.